התפתחות שפתית בזמן הקורונה - מחקר חדש!

התפתחות שפתית בזמן הקורונה - מחקר חדש!

Long term language outcomes following COVID quarantine

דף הבית

מי אנחנו?

הקבוצה לדימות מוחי לילדים מתמקדת בחקר הבסיסים העצביים, הקוגניטיביים, הגנטיים והסביבתיים המנחים את ההתפתחות היכולת התקשורתית החשובה ביותר בילדים: שפה וקריאה

במחקרינו אנו מתמקדים במספר תחומים:

  • אפיון הגורמים הנוירולוגים, הקוגניטיביים, הסביבתיים והגנטיים בבסיס קשיי שפה וקריאה בילדים עם דיסלקציה, הפרעות קשב וריכוז, אפילפסיה, הפרעות בעיבוד שמיעתי, לקויות שפה מיוחדות, בעיות פסיכיאטריות, חרדה ועוד, באמצעות בדיקת יכולות השפה והתפתחות הקריאה בקרב ילדים המתפתחים באופן תקין.
  • טיפול בילדים עם קשיי שפה וקריאה ומניעת התפתחות קשיי שפה וקריאה אצל ילדים, תוך שימוש במגוון תוכניות התערבות.
  • איפיון הקשרים העצביים בבסיס התפתחות שפה וקריאה, תוך שימוש במגוון שיטות מתקדמות להדמיית מוח, כמו: הדמיה תפקודית בעזרת תהודה מגנטית (fMRI), אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG), מעקב אחר תנועות העיניים וגירוי גולגולתי ישיר (tDCS).

 

חדשות

תפקידו של פיתול החגורה הקדמי בקורטקס בתהליך הקריאה The Role of the Anterior Cingulate Cortex in Reading
על מנת לבצע את פעולת הקריאה, המוח "משתמש" ברשתות עצביות שבמקור יועדו לבצע פעולות קוגניטיביות אחרות כמו כאלו המשויכות לראיה, לעיבוד שפה וליכולות קוגניטיביות גבוהות. סרטון זה מדגים את אזור פיתול החגורה הקדמי הנמצא בקורטקס, הקשור ליכולת לנטר ביצועים במטלות שפתיות ושאינן שפתיות. ממצאינו מראים שלאזור זה במוח יש תפקיד מרכזי ביכולות הקריאה השוטפת כמו גם תיקון הקריאה אצל ילדים עם קשיי קריאה.